Skolens tilbud / Vg2 i York

Vg2 i York

Vg2 i York?

web_1

Som elev ved studiespesialiserende- eller idrettsfaglig utdanningsprogram Vg1 har du anledning til å søke deg inn på Vg2 i York.

York College ble etablert i i 1827 og er en offentlig skole sentralt i York. Den fremstår i dag som en av Englands mest moderne college. York College er langt mer enn en vanlig videregående skole. Som en av Englands største college har den et vidt spekter av studieretninger. Skolen er spesielt stolt av sine gode resultater innenfor naturfaglige retninger og legger også stor vekt på å ha gode tilbud innen kunstfag og forskjellige idrettsgrener.

Som elev ved York College går du i en engelsk klasse i alle fag bortsett fra i norsk og engelsk, hvor det er undervisning i egne klasser. Du kan fortsette dine videre studier i Vg3 ved din egen skole, uten å ha mistet noe av læreplanen. I tillegg har du tilegnet deg solide engelskunnskaper.

Du bor hjemme hos utvalgte vertsfamilier i nærheten av York College, og du har en veileder på skolen som du har møte med minst to ganger i uken. Hovedfokus er faglig progresjon, men veileder har også ansvaret for at du har det bra hos vertsfamilien. Opptakskravene baserer seg på karakterer og samtale på engelsk med deg som søker.

Et år ved York College vil gi deg stort faglig utbytte og personlig utvikling

Kontakperson: Øivind Smerkerud